Ливърпул предадени от един балон...






Съндърланд победиха Ливърпул с куриозен гол още в 5-та минута. Червен балон се оказа решаващ за мача. Анди Рийд навлезе в полето на Ливърпул и подаде към Дарън Бент, който стреля. Пепе Рейна щеше да улови топката, но на пътя и бе червеният балон. Топката се отклони само на 2-3 метра пред голлинията и заблуди испанския страж и влезе в мрежата на гостите. Черните котки поведоха, а най-интересното е че балона бе хвърлен от привържаниците на мърсисайдци. Котараците отдалечиха Ливърпул на още 3 точки от лидера, който вече е Манчестър Юнайтед. Видя се че без Джерард и Торес Ливърпул няма хъс за игра. Черните котки заслужено победиха, като изпуснаха още куп положения през целия мач. 4-та загуба от 9 мача е наистина катастрофално за Лондончани, а вече дори най-върлите им фенове трудно биха повярвали, че ще вдигнат купата на premiership тази година.

Ливърпул предадени от един балон...







Съндърланд победиха Ливърпул с куриозен гол още в 5-та минута. Червен балон се оказа решаващ за мача. Анди Рийд навлезе в полето на Ливърпул и подаде към Дарън Бент, който стреля. Пепе Рейна щеше да улови топката, но на пътя и бе червеният балон. Топката се отклони само на 2-3 метра пред голлинията и заблуди испанския страж и влезе в мрежата на гостите. Черните котки поведоха, а най-интересното е че балона бе хвърлен от привържаниците на мърсисайдци. Котараците отдалечиха Ливърпул на още 3 точки от лидера, който вече е Манчестър Юнайтед. Видя се че без Джерард и Торес Ливърпул няма хъс за игра. Черните котки заслужено победиха, като изпуснаха още куп положения през целия мач. 4-та загуба от 9 мача е наистина катастрофално за Лондончани, а вече дори най-върлите им фенове трудно биха повярвали, че ще вдигнат купата на premiership тази година.


Портсмут - Тотнъм







Прогноза: Х




След изненадващата победа миналия кръг на Портсмут, като гост на Уулвърхямптън момчетата на Пол Харт започват да вярват, че последното място в premiership, не е резервирано за тях. Като добавим и новите собственици на клуба, които обещаха да инвестират в покупки през зимния трансферен прозорец, нещата не изглеждат толкова черни. Последния кръг Тотнъм завърши 2:2 при гостуването си на Болтън, като до последно момчетата на Хари Реднап се бориха да вземат 3-те точки. Отсъствието на Джърмейн Дефоу определено изигра роля за лошото представяне на шпорите, но състава срещу тях не играеше ролята на жертва. Днес обаче лондончани ще излязат с оптималния си състав. Хъдълстоун, Паласиос, Джърмейн Дефоу, Роби Кийн и компания ще излязат крайно мотивирани за 3-те точки в този мач, и ще направят всичко възможно да върнат на помпи мрачните мисли. Бившите играчи на Реднап, ще опитат да вгорчат завръщането му на Фратън Парк. За помпи в титулярния състав ще излязат Папа Буба Диоп и Ричард Хюз, като добавим и националния вратар Дейвид Джеймс и полузащитника Джейми О'Хара става ясно, че за шпорите предстои един труден двубой. Определено най-трудния за прогнозиране двубой от premiership, а обичайния знак за такива мачове е х.


Прогноза Х ср.коефициент 3.50

Манчестър Юнайтед - Болтън






Прогноза: 1




Манчестър Юнайтед излизат във втори подреден домакински двубой на Олд Трафорд срещу закъсалия отбор на Болтън. Момчетата на Алекс Фергюсън знаят, че трябва да печелят точки и за да не се отдалечават от Челси в класирането, но факт е че Болтън нямат загуба последните 4 мача в premiership. Фърги няма да може да разчита на Рууни който има лека контузия, но ще бъде готов за сблъсъка срещу Ливърпул на 25-ти. Радостното за сър-а Дарън Флетчър, Майкъл Оуен, както и завръщането на Едвин ван дер Саар са готови за игра. Освен това "червените дяволи" имат нов член във семейството - новородената дъщеричка на Димитър Бербатов - Деа. Мениджъра на Болтън Гари Мегсън няма да може да разчита на Сам Рикетс, който се контузи в последния цикъл на квалификациите за световното догодина. Йохан Елмандер се завръща за Уондърърс, но определено ще му бъде трудно да накаже вечния съперник на "свинските крачета". Смятам, че "червените дяволи" няма да допуснат втора поредна изненада, особенно на своя Олд Трафорд, пък и Бербатов със сигурност ще е мотивиран да отбележи поне гол, който да посвети на новороденото си дете.



Прогноза 1(2:0) ср.коефициент 1.35

Съндърланд - Ливърпул





Прогноза 1



На Стейдиъм ъф Лайт днес един срещу друг излизат отборите на Съдърланд и Ливърпул. Мърсисайдци знаят, че не трябва да допускат нова загуба на точки, защото това би ги отдалечило рано-рано от първото място в premiership. Рафа Бенитес няма да може да разчита на две ключови фигури - Фернандо Торес и Стивън Джерард. Те получиха травми в последния квалификационен кръг за мондиала в Африка догодина. Определено това ще затрудни и без друго тежката ситуация на отбора, а като добавим и защитника Сотирос Кирякос, който също е с травма определено ситуацията никак не е розова за червените. Най-вероятни заместници в преден план ще са Каут, Андрий Воронин и Райън Бабел, но атакуващата мощ определено ще липсва, защото Каут не е на 100% готов. Даниел Агер също е аут за утрешния мач в premiership. Съндърланд не гонят високи цели този сезон. За тях всяко класиране в топ 10 би било голямо постижение, но нека не забравяме и равенството което те постигнаха на Олд Трафорд като гости на Манчестър Юнайтед миналия кръг. Тогава само късмета спаси отбора на червените дяволи, които в 94-та минута успяха да изравнят с гол на Фърдинанд. Черните котки ще са без Киърън Ричардсън, който бе изгонен предния кръг за 2-ри жълт картон. Мениджерът Стив Брус ще може да разчита на Кенуайн Джоунс, Джон Менса и Лий Кетърмол, така че нещата не изглеждат толкова страшни за него.
Смятам че Съндърланд ще съумеят да спечелят или поне няма да загубят този мач.



Прогноза 1 (2:1) ср.коефициент 5.00

Евертън - Уулвърхямптън





Прогноза 1


Евертън излиза на Гудисън Парк за трета поредна домакинска победа тоя сезон, а съперник е Уулвърхямптън. Последните 3 мача Уулвърхямптън загубиха и се доближиха съвсем близо до изпадащите отбори от premiership. За разлика от тях карамелите най-накрая успяха да задържат добрата си игра и моментна форма. И въпреки равенството със Сток Сити в последния кръг Дейвид Мос би трябвало да е доволен, защото преди това неговия отбор записа 5 поредни победи във всички съзтезания. Отборът от Ливърпул заема десета позиция с актив от 10 точки, с три повече от своят съперник. Очаква се Фелайни да партнира в нападение на намиращия се в страхотна форма Луис Саха. В средната линия най-вероятно ще се разчита на Кейхил, Озмън и Биляйлетинов. Най-вероятната защитна линия ще бъде Лейтън Бейнс, Дистен, Хибърт и Хейтинга. Мат Ярвис е единственият от отбора на "вълците", който има умение и класа за да играе в premiership и заради това най - вероятно Уулвърхямптън ще изпаднат още този сезон. Невероятното ниво на Евертън се дължи преди всичко на организация във клуба. Основната задача на карамелите е да задържът нивото и начина на игра в отбора, за да се превърнат в един постоияните фактори в premiership. Това определено няма да е лесно, но футболните таланти с които разполага мениджъра, би следвало да решават всеки мач в полза на Евертън.


Прогноза 1(3:1) ср.коефициент: 1.45

Арсенал - Бирмингам




Прогноза 1


Събота след обяд един срещу друг на Емирейтс се изправят отборите на Арсенал и Бирмингам. Арсенал е с най-доброто нападение в premiership, като до този момент те са отбелязали цели 24 гола в противниковите врати! Арсенал ще бъде без левия си бек Гаел Клиши и нападателя Никлас Бендтнер, но вратарят Мануел Алмуния трябва да се върне след кратко боледуване. Полузащитник Абу Диаби също е с лека травма в глезена, но се очаква да бъде на разположение заедно с капитана на тима Сеск Фабрегас, който пропусна в средата на седмицата среща на Испания поради лични причини. Мексиканския нападател Карлос Вела също ще отсъства от състава, защото се очаква да се завърне от Мексико малко преди двубоя. Резервния страж на артилеристите Лукаш Фабиански, скоро ще бъде готов за игра след като претърпя операция на коляното, а крило Самир Насри ще отсъсва още заради счупен крак. Нападателите Едуардо и Денилсон ще са на линия за срещата. За Бирмингам нападателят Камерън Джером се завръща след два месеца отсъствие. Сейнт Андрюс няма да може да участва защото контузията получена в срещата с Помпи. Кристиан Бенитес също ще вземе участие, след като пропусна срещата срещу Бърнли в последния кръг на premiership завършил 2:1 за виненочервените. Mениджърa Алекс МакЛийш има голям брой от играчи с леки травми. Като почнем от Франк Куендър, Мартин Тейлър, Дейвид Мърфи, Теему Тайнио, Джовани Еспиноза, Стюарт Парнбай и стигнем до Кийт Фари. Интересен двубой в който не само заради силните домакински игри на Арсенал, но и заради многото контузени и отсъстващи от състава на Бирмингам бих прогнозирал знак 1.

Прогноза: 1 (3:0) ср. коефициент 1.30

Астън Вила - Челси





ПРОГНОЗА : 2


Астън Вила приема на своя Вила Парк водача във временото класиране Челси. Сините от Лондон ще направят всичко възможно да увеличат преднината си пред шампионите от Манчестър Юнайтед. Вила от своя страна се намирт на седма позиция на три точки от третия - Тотнъм. Последното си гостуване Челси получиха здрав шамар от Уигън с 3:1, но след това последваха две победи над Апоел Никозия и Ливърпул. Челси са допуснали 3 гола в последните си 7 гостувания, като те са допуснати при визитата на "латикс". Астън Вила също се справя добре в защита, като в последните 6 двубоя те са допуснали гол едва в два. Гледайки статистиката на двата отбора, в 7 от последните 10 мача помежду си тези съперници завършиха под 2.5 гола. И двата отбора нямат кадрови проблеми, като единсвено Балак ще мине фитнес тестове преди мача за отбора на Челси. Най-вероятната халфова линия на сините ще бъде: Лампард, Есиен, Малуда и Деко. За Вила това ще са Петров и Сидуел, а в защитната линия ще са Дън и Колинс. Титулярния вратар на Челси Петър Чех се завръща след изтърпяно наказание. Определено един равностоен мач между два състава които играят доста стабилно, но Челси доказаха последните години, че са основен фактор в premiership, и тази година глада за трофей би трябвало да се задоволи с поне един! Прогнозирам победа за Челси, но със сигурност минимална.


Прогноза: 2(1:2) ср.коефициент 2.10

Торес и Джерард аут за Ливърпул!!






В утрешния двубой в premiership срещу Съндърланд мениджъра на Ливърпул няма да може да разчита на двамата си основни играчи. Стивън Джерард и Фернандо Торес са извън сметките на Рафаел Бенитез. Това е наистина лоша новина за всички фенове на "мърсисайдци". И двамата получиха контузии в областа на слабините по време на квалификациите за световното първенство миналия уикенд. Информацията бе съощена от самия Рафаел, като той заяви, че за двамата играчи трябва още време да се възстановявят. Той изрази увереност, че ще са на линия още следващата седмица. Добра новина испанеца е последния медицински преглед на защитника Сотирис Кириякос. Първоначално се смяташе че гръка е за няколко месеца, но скенера показа че ще е готов за игра до няколко дни. Мениджъра на мърсисайдци добави, че новината за Кириякос е наистина добра, защото първоначално се е говорело за отсъствие от терените за 6 месеца. След прегледа се оказало, че до 10 дни ще е възтановен.





Руни контузен - аут за мача в събота!!








Тази събота Манчестър Юнайтед се изправя срещу Болтън, но звездата Уейн Руни ще пропусне двубоя заради контузия. Играча има травма на прасеца, която получи по време на мача на националния отбор на Англия срещу Украйна. Следващия двубой срещу Беларус Фабио Капело му даде почивка, но явно това е било недостатъчно и Руни все още не се е възтановил напълно. Най-вероятно Руни ще бъде готов за игра в мача срещу ЦСКА Москва на 21.10.09 когато Манчестър са гости в Москва. Шотландския спецеалист Сър Алекс Фергюсън съобщи, че за отбора е по важно Руни да е здрав за дербито с Ливърпул на 25 октомври. Фърги добави, че в Москва няма да рискуват здравето на Руни, по което става ясно че Уейн Руни няма да вземе участие в мача от Шампионска Лига. Все пак Сър-а получи и добри новини - вратаря Едвин вар дер Саар се завръща в състава. През юли той счупи 2 пръста на ръката си, и този сезон няма изигран мач. Фърги заяви, че холандеца се чувства добре и най-вероятно ще играе. Ван дер Саар участваше в отбора на резервите по време на своето възтановяване. Алекс е изключително доволен от завръщането на ван дер Саар, тъй като добре знаем какво направи заместващия го Бен Фостър в някои мачове.




Бербатов вече е баща!







Капитана на Българския национален отбор и играч на Манчестър Юнайтед стана баща тази сутрин. Приятелката на Бербатов - Елена, роди момиченце рано тази сутрин (около 7:52) в софийска клиника, която обаче се пази в тайна. Раждането трябваше да се състои в Манчестър по настояване на Бербатов, но майката настояла да роди в Бългалия. Малката се е с показатели 3.800 килограма и височина 53 сантиметра. Според работниците в болницата името на новороденото е Деа. За радост раждането е преминало без никакви проблеми. Елена и Деа се чувстват добре, а Бербатов тепърва осмисля какво е да си баща. Митко отбеляза 3 гола за победата на България с 6:2 срещу Грузия в снощния двубой квалификация за Мондиал 2010.

Робиньо - Искам в Барса!







Робиньо от отбора на Сити желае да напусне premiership и да заиграе отново в Испанската premiera. Най-скъпият футболист в Сити бе купен от Реал Мадрид за рекордната сума за трансфер в premiership от 33 милиона паунда. Той обаче не успя да намери оптималната си форма в отбора на "гражданите". Все по силно се говири за интерес от Барселона за нападателя. Робиньо сподели, че баща му, който е и негов представител, не му е съобщил за подобно нещо. Звездата на Сити не скри желанието си да заиграе с Меси, Чави, Иниеста, Ибрахимович. Според него това е един изключителен отбор, а и мачовете срещу тях са му изградили мнение, че в Барса са събрани едни от най-качествените играчи. Бразилеца шеговито добави, че на тоя етап играе с Барса, но само на "PlayStation".

УЕФА - над 40 уговорени мача за Шампионска Лига и Лига Европа!!!







УЕФА заявиха, че скоро ще оповестят как действа корупционната схема за уреждане на мачове. Има сведения, че в нея са забъркани повече от 40 отбора.Анти-корупционната комисия на футболната централа е влязъл двубоя между Ливърпул и Челси, които завърши 1:3 в полза на "сините" като гост, и 4:4 на "Стамфорд Бридж". На горепосочения мач в китайска букмейкърска къща са били заложени около 30 милиона паунда, и именно затова е разследването от централата в Нион. От УЕФА в най-скоро време ще разкрият около 40 мача, които влизат в куропционния скандал. В този списък има мачове от Купа на УЕФА, Лига Европа и ШЛ. Анализатори твърдят, че това ще бъде най-крупния корупционен скандал в историята на футбола.Повечето заявиха, че ако Карл Донт(представител на анти корупционната комисия към УЕФА)наистина има потвърждаващи данни, за това че има продавани мачове, това ще бъде доста сериозен удар по футбола не само в Европа, но и на Световно ниво.Донт заяви, анти-корупционната комисия е имала пратена специална работна група в Китай, заради опасенията че мача Ливърпул – Челси от Шампионската лига е бил уговорен. Само в една букмейкърска къща в Китай са направени залози за 30 милиона паунда. Най-вероятно ако това е така, двата клуба от premiership, ще бъдат изключени от ШЛ и ЛЕ за доста дълго!

Хюз казва чао на Робиньо , здравей Рибери







Звездата на Манчестър Сити Робиньо най-вероятно ще премине в Барселона. Това започва да изглежда доста вероятно, но ако този трансфер се осъществи, той ще повлече след себе си серия от други трансфери. Планове Марк Хюз са за привличане на Франк Рибери, а също така Карлес Пуйол или Ерик Абидал. По време на паузата в premiership Хюз и Гари Куук са пътуване до Абу Даби, където са разговаряли със собственика на Сити Шейх - Мансур. На неговото внимание е било изложено виждането на Хюз за трансфери през зимната пауза. Арабския собственик би бил склонен да се "изръси" за нови футболисти, но всичко зависи от класирането на Сити на полусезона.Според някой източници сделката за Робиньо е вече договорена между "гражданите" и "каталунците" и ще бъде на стойност 33 милиона паунда. От своя страна Сити ще искат един от основните защитници на европейския шампион - Карлес Пуйол или Ерик Абидал. Манчестър Сити се вклчва и в битката за капитана на Арсенал Сеск Фабрегас, за който Сити трябва да преборярт Барселона и Реал Мадрид.




Марк Хюз отписа Мартин Петров







Марк Хюз заля с комплименти своя сънародник Крейг Белами, който е основна конкуренция на нашия Мартин Петров за позицията на ляв фланг в състава на "гражданите". Пренебрегвайки Петров, Хюз заяви че левия фланг на Сити е за Белами, който според него е в отлична форма. Нападателя от Уелс бе определен за играч на месец август и септември от феновете на Сити. До този момент Белами участва във всички седем мача на своя отбор в premiership от началото на сезона, в които той отбеляза 4 гола. Марто взе участие едва в три двубоя, а беше титуляр само срещу Уест Хам, но тогава той отбеляза победния гол за "гражданите". Хюз обаче реши да закотви Мартин на скамейката за сметка на Белами. Макар че мениджъра на сити твърди, че разчита на Мартин Петров той се отнася доста пренебрежително към национала. Хюз заяви, че Белами е в най-оптималната си форма в която го е виждал. Добави че сънародника му имал уникална възможност да играе достатъчно добре на различни позиции. Мениджъра на "гражданите" не скри че предпочита играта на Белами пред тази на Мартин по левия фланг, с което потвърди че българина ще търка резервната скамейка. Преди седмица Мартин беше крайно разочарован по отношение че Хюз не му гласува доверие, въпреки добрата спортна форма на българина в моментите. Последния двубой на Сити в premiership срещу Астън Вила завършил 1:1, Марто бе претен да загрява цял мач. Марк Хюз се готвеше да го пуска в 70-ата минута, но тогава Белами отбеляза за 1:1 и Петров бе върнат на резервната скамейка. Марк Хюз отговори че българския национал трябва да бъде по-търпелив и да е наясно, че той ще използва ротационния принцип през дългия сезон в premiership.





Рафа Бенитес, ще пострада заради Алекс Фърюсън!







Съществува възможност сър Алекс да спечели заради изказванията си по адрес на рефера Алън Уайли. През по голямата част от мача, както и след него Фърги "нареждаше" рефера. Манчестър завършиха 2:2 като домакини на Съндърланд. След поредното грубо изказване на Алекс Фергюсън шефовете на съдиите обявиха, че ще започнат да налагат доста по-сурови наказания за треньорите, които коментират изявите на реферите. Фърги заяви след мача че "Алън Уайли не е в добра спортна форма" и това според шотландския спец попречило да е близо до спорните ситуации по време на мача. Най-интересното е, че Рафаел Бенитес пръви ще разбере какво наказание очаква всеки който коментира съдията! Конкурентът на Фърги в Premiership се изказа остро по адрес на Фил Дауд след срещата на мърсисайдци с Тотнъм още в първия кръг на шампионата. Рафа трябва да се изправи пред дисциплинарната комисия. При решение на ФА за по-тежки наказания към мениджърите - която е желана от съдиите, мениджъра на Ливърпул ще е първият пострадал. Дисциплинарната комисия ще вземе своето решение по-късно днес. Фърги се извини за своите изказвания, но по думите му стана ясно, не че съжалява а че не е трябвало да не казва това което мисли - което означава че стои зад думите си срещу Алън Уайли! Сър Алекс трябва да предаде своето обяснение по случая най-късно в петък, преди да получи решението на Дисципа.

Крьонке - иска Арсенал, но няма пари!






Стан Крьонке дължи 50 милиона паунда на борда на Арсенал, въпреки че най-вероятно ще придобие пълен контрол върху клуба. Милиардера направи огромна крачка като изкупи солиден брой от акциите на артилеристите през изминалата седмица и дяла му скочи на 29,9%. В момента той трябва да направи макар и формално предложение за закупуването на клуба. Стана ясно, обаче че той не е платил за всички придобити от него акциите. Офертата му от 100 милиона паунда, която му донесе увеличаване от 12,38 на 28,3 на сто и бе приета миналия декември не е изцяло изплатена. Оказа се че той дължи все още половината от тази сума - 50 милиона паунда.Хора от щаба на артилеристите са изказали съмнения, че Крьонке надали ще успее да плати остатъка в близките няколко години.Дани Фижман има да получава близо 40 милиона паунда от американския милиардер.Ричард Кар също има да получава 25 милиона паунда за продадените си 4,38 процента от преди 10 месеца.Клуба от Лондон веднага направи съпоставка между Крьонке и Алишер Усманов - притежаващ 25 на сто от акциите. Според хора от клуба Крьонке не разполага с 500 милиона паунда, които да стоят в банката и да не правят нищо.





Тотнъм чакат Джеймс през зимата - готови с оферта!







През зимния трасферен прозорец в Тотнъм усилено се говори, че Дейвид Джеймс ще застане на вратата на шпорите. Хари Реднап познава отлично качествата на стража, тъй като неотдавна работиха заедно в Помпи, където Реднап бе треньор преди да поеме Тотнъм. При провал с трансфера на Дейвид Джеймс, мениджърът на Тотнъм ще иска Пол Робиснън, въпреки че от Блекбърн са отказали да го продават. Най-вероятната сума която шпорите ще извадяд за 39-годишния Дейвид Джеймс е 1 млн. Желанието на стража на Помпи било да играе в по-силен отбор, за да може да се пребори за титулярния пост в националния отбор на Англия за Мондиал 2010. По негови думи Портсмут и в края на сезона ще са на дъното на Premiership.

Сити готвят дебела пачка за Йоси Бенаюн.







Йоси Бенаюн който е халф в Ливърпул попадна в сметките на мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз. Целта е да бъде привлечен през зимата в отбора на "гражданите".
Беше обещано, че Сити ще разполагат с огромен бюджет за нови попълнения през зимния трансферен прозорец на premiership. Бенаюн започна сезона доста добре за "мърсисайдци" но постепенно изпадна в "дупка". Въпреки че преподписа договора си да остане на "Анфийлд" си личи, че играта му не върви. Големите пари от страна на Сити може да бъдат допълващия фактор който ще накара клубното ръководство на Ливърпул да се раздели с Йоси. Гражданите закупиха доста качественни нападатели и защитници лятото, но ясно личи липсата на качествен халф в отбора от типа плеймейкър. Бенаюн със сигурност може да изпълнява тази задача без проблем.



Венгер с ултиматум - първо място в premiership







На собствениците на Арсенал им писна. Доста години минаха от последното отличие на клуба, затова те поставиха ултиматум на Арсен Венгер този сезон най-после да донесе трофей на "Емирейтс". Иван Газидс, който е изпълнителен директор в Арсенал съобщи че без трофей този сезон ще бъде пореден провал. Топчиите не са печелили отличие от вече далечната 2005 година, когато завоюваха ФА Къп. Целите за цялото ръководство са ясни - титла в premiership. Абсолютно нищо друго не ги интересува - нито второ, нито трето място. Газидис иска да има купа тази година. Той заяви, че отбора изграден от Арсен Венгер има качествата и мотивацията за това. Хубавата игра определено носи радост на феновете, но това със сигурност не е достатъчно за титла. Целия щаб на Арсенал смята, че е дошло времето този потенциал да се превърне в отличие в края на сезона. По този начин те смятат да се отблагодарят на привържениците си.



Фърги не дава на Бербо и компания да тренират на "Олд Трафорд"







Футболистите на Манчестър Юнайтед играят само официалните си срещи на "Олд Трафорд". Червените Дяволи тренирали само на базата си в Карингтън. Решението е взето от мениджъра на клуба Сър Алекс Фъргюсън. Той не смятал за необходимо футболистите му да докосват тревата на "Олд Трафорд" освен за официалните си двубои. Всички тренировки са закрити за журналисти, като Шотландския специалист стигнал до там да забрани наблюдаването им и на хора от щаба на Юнайтед. Само веднъж преди началото на сезона отбора на Манчестър Юнайтед имал привилегия да тренира на "Олд Трафорд". Тази година това бе преди сблъсъка им с Челси за Комюнити Шийлд. Тогава присистваха около 10 000 зрители.




Бесни рефери, ще съдят Алекс Фергюсън!








Рефери на мача Манчестър - Съндърланд отказаха да приемат извинението на сър Алекс към Алан Уайли. Те добавиха че ще се видят с Фергюсън в съда. Шотландския спецеалист се извини вчера, като заяви че съжалява за думите си срещу Уайли по време и след мача срещу Съндърланд завършил 2:2. Съюза на реферите обеща съдебно преследване за сър Алекс. Те са бясни на Фърги, че е поставил под съмнение физическата форма и качествата на съдиите ръководещи не само premiership но и останалите дивизии. Националния секретар на футболния съюз Алан Лейтън,смята че със извинението си Фъргюсън смята да избегне обвиненията и да спаси евентуален съд. Лейтън заяви, че съюза няма да се спре дори ако ФА не им обърне внимание. Този път те са решени че ще търсят справедливост и в гражданския съд, където ще обвинят Фърги в клевета! Алан заяви че ще се конфротира с ФА, ако Фърги се размине, заради поднесеното от него извинението, което всъщност не е прието. Секретаря на футболния съюз вярва, съра трябва да бъде наказан според възгледите и принципите на УЕФА. Той е убеден, че атаката не се отнася единствено за Уайли, а за всички съдии. Уайли замалко да прекрати кариерата си от възмущение след обвинения от страна на Фърги. Програмата "ПроЗоун" доказва, че сър Алекс е в грешка. Тя доказа че само сесдем играча на терена са навъртяли по-голямо разстояние от Уайли.
Повечето съдии от Premiership се страхуват, че ФА ще остави Фърги ненаказан. Те застанаха плътно зад своя колега Уайли. Съдиите обясниха, че това е битка не само срещу мениджъра на червените дяволи, а срещу всеки осмелил се да ги обижда. Те смятат че е хубаво все пак, че Фърги е споменал че не смята Уайли за лош рефер.
Лейтън обясни простичко ситуацията "Фърги се извини и си мисли, че това приключва случая, но това няма да стане".
Реферите искат не само Фърги да бъде глобен, но и да изтърпи същото наказание като Жозе Мауриньо - да не му е позволено да води разговори с отбора преди мача и на почивката.