Уигън - Тотнъм





Тотнъм госува на застрашения от изпадане отбор на Уигън. Целите на двата отбора са коренно различни. Хотспърс се борят за едно от местата даващи право за участие в Шампионска Лига, докато "латикс" от своя страна са се закотвили на 20-та последна позиция и се борят да изплуват над чертата с изпадащите. Добрата новина за Мартинес е, че нито един от футболистите му не е контузен и той ще излезе с най-доброто срещу "шпорите". След 3-поредни загуби момчетата му успяха да вземат 3 точки миналия кръг срещу Бирмингам. Като изключим този двубой Уигън имат доста лека програма до края на сезона,и с малко по-голяма доза късмет може и да играят догодина пак в premiership. Шпорите са без успех в 4 поредни двубоя и това е сериозна спънка по пътя им към Шампионската лига! Столичани ще изиграяи и четвъртфинал срещу Реал Мадрид няколко дни след този двубой! От Тотнъм няколко пъти заявиха, че няма да пренебрегнат вътрешното първенство, но след като имат възможност да игаят на полуфинал, че дори и на финал в Шампионска лига със сигурност ще гледат на по-заден план за класирането си в premiership. Кабул, Кинг и Уудгейт са аут, а що се отнася до Ленън и Бейл силно се съмнявам, че ще се появят на терена. И въпреки това шпорите са по-качествения тим. Прогнозата ми е за равен единствено защото Уигин се борят за оцеляване, а и имат реални шансове за това!


Прогноза Х Ср.Коефициент 2.8

Евертън - Астън Вила





Прогноза: X




На своя "Гудисън Парк" "карамелите" от Евертън посрещат борещия се за оцеляване тим на Астън Вила. Евертън се "стегнаха" и последно време играят на нужното ниво. Така или иначе домакинте няма за какво да се борят в първенството, което трябва да подскаже на любителите на спортните залози да бъдат изключително внимателни. За този двубой шотландския наставник на отбора няма да може да разчита на някои от основните си състезатели. С контузии са: Артета, Бакстър, Фелайни, Колмън и Родуел. Гостите от своя страна са изправени до стената. В 3 поредни двубоя възпитаниците на Улие нямат записана точка и заемат 14-а позиция, и от опасната зона ги дели едва една точка. За тима на Вила се завръщат: Колинс и Дън, но Стилян Петров най-вероятно отново няма да участва. Това е може би най-голямата грешка на Улие - капитана на отбора да стане пълна резерва. Наистина най-трудния за прогнозиране двубой този кръг - определно Вила се нуждаят повече от 3-те точки, но при тях липсва ключова фигура на терена, като Стенли. От друга страна - Евертън няма мотивация за победа и е много вероятно да се получи изненадващ завършек в Ливърпул.


Прогноза: X Ср.Коефициент 3.1

Сток Сити - Челси





Прогноза 2



Сток Сити приема "сините" от лондон на своя "Британия" в мач от 31-вия кръг на premiership. Сити са на 5 точки над чертата с изпадащите и опасноста за отпадане все още не е избегната. Лондончани могат само да си мечтаят за титлата, но 2-3-то място изглежда съвсем постижима цел. Анчелоти води доста успешно отбора когато са гости, но това далеч не е достатъчно. "Грънчарите" са един от силните домакини, но допускат доста често голове като домакини - почти по гол на мач. Вземайки под внимание това, че последните 3 двубоя тук Челси отнесе Сити, а освен това Джон Тери, Франк Лампард и Ашли Коул не взеха участие в мача на Англия срещу Гана и ще са отпочинали за този двубой, смятам че шансовете на Сток са почти илюзиорни. Въпреки нетипичните и непостоянни игри Челси са с най-стабилната защита в премиершип и с трето по сила нападение. Според мен Лондончани ще вземат своето макар и трудно! Прогноза 2.


Прогноза 2 ср.коефициент 1.85

Уест Бромич - Ливърпул






Прогноза: X



На "Дъ Хоуторнс" отбора на Уест Бромич посреща Ливърпул в двубой от 31-ия кръг на premiership. Домакините се измъкнаха от зоната на изпадащите благодарение на чудесните си игри последно време. На мърсисайдци не им остана нищо друго освен борбата за 5-тото място, след като отпаднаха от евротурнирите. Последните 5 мача Уест Бромич записа 1 победа и 4 равенства, и заема 16-та позиция с 33 точки. Ливърпул се намира на 6-та позиция с 45 точки и последните 5 двубоя в premiership записаха 3 победи, 1 реми и 1 загуба. Доста труден за прогнозиране двубой, в който и двата отбора ще търсят победата на всяка цена. Последните години гостуванията на Ливърпул тук са завършвали с успех, а последните 6 двубоя между двата отбора изобщо мърсисайдци са спечелили. Контузени за Бромич са: Г.Доранс, Крис Брънт и Пабло Ибанес, а за Ливърпул са: М.Кели, Ф.Аурелио, Джонджо Шелви и Ст.Джерард. Очаква ни доста интригуващ двубой, в който и двата отбора ще търсят победата, и затова логичния знак за този двубой поне според мен е Х!


Прогноза X ср.коефициент 3.2

Манчестър Сити без Майк Ричардс - 6 седмици






Защитникът на Манчестър Сити Майка Ричардс, ще пропусне полуфинала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед на 16 април заради контузия. Ричардс се контузи при победата на Англия над Дания с 4:0 при юношиеските формации до 21 години, и се очаква да отсъства от четири до шест седмици. "Това, определено не е това, което исках да чуя", каза той. Сити ще направят нов скенер и на Жером Боатенг, за да се разбере има ли нужда от оперативна намеса на пострадалото коляно или не. Първоначалното становище на немския екип установи, че 22-годишният играч на Сити се нуждае от операция, но гражданите ще направят нови изследвания, когато Боатенг се завърне в клуба. Сити заявиха на уебсайта си, че наскоро контузения нападател Марио Балотели, ще отсъства доста, и заради това се надяват поне Жером да избегне операция.




Уест Хям - Манчестър Юнайтед






На 02.04.2011 Уест Хям приема Манчестър Юнайтед в мач от 31 кръг на Английската Premiership. Уест Хям са точно над изпадащата тройка с 32 точки и заемат 17-позиция.До края на сезона остават 8 кръга и борбата за отцеляване ще бъде жестока. Седем отбора са се вкопчили за гушите и се борят за спасение, а "чуковете" са един от тях. Уест Хям започнаха да играят доста приличен футбол последните няколко кръга - и успяха да подадат глава над зоната на изпадащите. Основна роля за това изигра Демба Ба който се вписа отлично в отбора на "чуковете". Червените Дяволи са едноличен лидер с 63 точки,с аванс от 5 точки, но и с мач повече от Арсенал. Манчестър Юнайтед са се насочили към титлата , а за целта не бива да грешат особенно срещу отбор като Уест Хям. Атаката ще се води от Бербатов и Уейн Рууни, а предвид това, че "чуковете" са с проблеми в защиа и огромната разлика в класата на двата отбора бих заложил на Юнайтед! Последните 4 двубоя между двата отбора са били изпълнени с доста динамика и голове, затова и опция над 2.5 гола не е лишена от логика!




Прогноза 2 ( над 2.5/гола) ср.коефициент 1.85(1.55)

Бирмингам - Болтън






Бирмингам приема Болтън на своя "Сейн Андрюс" в мач от 31-вия кръг на Premiership. Бирмингам има 31 точки и вече е в зоната на изпадащите. 7 отбора водят люта битка за оставане в Висшата Лига. Бирмингам играе добре като домакин от където са и повечето от спечелените им точки. Болтън от своя страна заемат 7-ма позиция с 40 точки и единственното което остава на отбора е да завършат сезона в "златната среда". За тях основна цел ще е финал във ФА къп. Като основен залог предвид това, че двата отбора обичат да бележат, когато играят един срещу друг - над 2.5 гола.



Прогноза над 2.5/гола ср.коефициент 1.65

Нюкясъл - Уулвърхямптън





Прогноза: 1



31-ви кръг "Сейнт Джеймс парк" Нюкясъл - Уулвърхямптън 02.04.2011, 17:00. Осем кръга преди края "свраките" се намират на 11 място с 36 точки само на 4 от зоната за изпадане. В отбора на Нюкясъл се забелязва рязък спад в играта последните мачове - 1 победа 2 ремита и 2 загуби. Вълците пък са в зоната на изпадащите само на точка от спасението и заемат 18 място с 32 точки. Всяка точка за тях ще е с изключително значение. Уулвърхямптън успяха да засрамят всичките си критици, след като бяха отписани още преди 3-4 кръга. Въпреки това със силни игри те се отлепиха от дъното - 2 победи 2 ремита и 1 загуба в последните 5 мача - и вече имат реален шанс да се борят за оцеляване в premiership. Предстои доста вълнуващ и интересен двубой , а като погледнем назад в историята виждаме, че от 2003 година насам двата отбора са се срещали 3 пъти и са завършвали винаги 1:1. По всичко личи, че моментната форма на "свраките" и по-доброто представяне на "вълците" накланя везните в посока на гостите. Въпреки това на "Сейнт Джеймс парк" се играе трудно и отбора на Арсенал го усети на своя гръб.
Бих рискувал за победа на Нюкясъл въпреки че равенството изглежда най-логично.

Прогноза 1 ср.коефициент 1.90

Кевин Дойл аут до края на сезона!




Голмайстора на "вълците" Кевин Дойл може да пропусне остатъка от сезона. Това е много тежък удар за амбициите на отбора да се спасят от изпадане. 27-годишният нападател който има осем гола този сезон, е пострадал по време на евроквалификационния мач в събота. "Проблема е в колянното сухожилие, което може да го извади от терените за един или два месеца" - заявиха от лекарския щаб на Ирландския отбор. Вълците са на 18-та позиция в таблицата, а до края остават осем мача. Екипът на Мик Маккарти имат 32 точки, а вероятноста да изпаднат вече става наистина сериозна. Дойл накуцваше след 15 минути игра при победата на Република Ирландия срещу Македония с 2:1. След края на мача Трапатони заяви, че Дойл със сигурност ще е готов за визитата в Макединия на 4-ти юни. "Надявам се до края на май или началото на юни той да се възстанови, и да играе за нас в Македония", добави Трапатони. Контузията на Дойл поставя Уулвърхямптън, като главен претендент за изпадане!


Манчестър се точи за Уесли Снайдер






Манчестър Юнайтед се готви да привлече звездата на Интер Уесли Снайдер. Според "Сънди Мирър", Холандския играч сериозно обмисля преминаването си към premiership. Сър Алекс Фъргюсън е готов да предприеме тази крачка, защото му трябва дългосрочен заместник на Пол Скоулс. Снайдер бе в основата за победата на Холандия над Унгария в петък вечер с 4:0. На ветерана Скоулс е било предложено едногодишно удължаване на договора, но Скоулс, който ще навърши 37 по-късно тази година може да последва примера на съотборника си Гари Невил и да се отегли в края на сезона. "Интересът от Манчестър Юнайтед за Снайдер е реален, но аз не съм заинтересован. Единственият ми интерес е Снайдер да играе тук в продължение на много години" - заяви президента да Интер. Юнайтед имаше интерес към Снайдер още миналото лято, но подновения договор на 26-годишния играча със Интер до 2015 накара червените дяволи да се отдръпнат. Но бъдещето на Скоулс изглежда много несигурно и това кара Фърги да поднови интереса си към Снайдер. Опити за това ще има идното лято.




Фърги - Младите имат бъдеще!





Младоците на Манчестър Юнайтед - Дани Уелбек и Том Клевърли отдадени под наем в Съндърланд и Уигън Атлетик, както и Федерико Македа който в момента е в Сампдория "изиграват отличен сезон" - заяви Алекс Фъргюсън. Той е убеден, че младите таланти от школата на юнайтед, ще играят главна роля през следващия сезон в първия отбор на "червените дяволи". Фърги добави че отдаването на млади таланти под наем ще бъде винаги крачка напред за младоците. "Те ще се върнат в първия отбор и ще получат много възможности за игра през следващия сезон" - каза той пред официалния сайт на Юнайтед. "В този момент, ние ще подновим част от нашия отбор, защото това е най-важното нещо. Но ние винаги ще отдаваме играчи под наем. Клевърли направи много силен сезон за отбора на Уотфорд и след това за Уигън. Неговото ниво се подобри във всеки компонент и той ще бъде основен играч през идния сезон" - добави Фърги "Уелбек е фантастичен , просто е жалко, че получи травма. Но всички те ще бъдат готови за следващия сезон." - вярва Алекс. Фъргюсън също така разкри, че сенегалски нападател Маме Диуф ще се завърне от Блекбърн Роувърс. "Маме Диуф се справи добре в Блекбърн и ще се върне на Олд Трафорд. Това доказва, че сме взели правилно решение като го отдадем под наем. За тях това е опит който придобиват от редовната игра, а той им е нужен за да могат играят в Манчестър Юнайтед."