Марто измъкна Сити от загуба!







Мартин Петров отбеляза гол за 1:1 при равенството на Сити срещу Уигън в 9-ия кръг на premiership. Манчестър сити заемат 5-та позиция след този мач и актив от 17 точки и мач по-малко. Петров бе титуляр едва за втори път от началото на сезона в premiership, тъй като Крейг Белами има контузия и не попадна в групата на "гражданите". Така Петров зае обичайния за него ляв фланг на терена, а в нападение бяха Тевес и Адебайор.
Началните минути бяха доста по-добри за домакините от Уигън, но така и не затрудниха кой знае колко стража на Сити - Шей Гивън. В края на полувремето обаче грешка в защитата на "гражданите" позволи на Шарл Н'Зогбиа да открие резултата. Точно след почивката обаче дойде реда на Петров. След пусната топка от Тевес в наказателното поле на домакините, Марто хладнокръвно насочи топката с левия си крак към далечния ъгъл на домакините и изравни. След този гол нещата за Сити тъкмо потръгваха, и всички очакваха втори гол в тяхна полза, когато Сабалета от отбора на гостите получи втори жълт картон и напусна терена. С доста мъки Манчестър устискаха равенството, като с пропоски за Уигън се отличиха Диаме и Родайега. Сити изостава на 9-точки от лидера Манчестър Юнайтед след този кръг.



Алекс Фъргюсън наказан за 5 мача!







Сър Алекс Фъргюсън ще получи наказание от пет мача заради изказванията си към рефера Алън Уайли. След мача срещу Съндърланд преди две седмици, Фърги нарече Уайли "мързелив" и "в не добра спортна форма". За 23-годишното си пребиваване на острова това е най-суровото наказание за шотландеца. ФА оповести, че ще действат безкомпромисно към всеки който позволи своеволия. Заради необмислените си реакции и коментари, Фърги ще наблюдава следващите 5 мача от premiership на своите играчи от трибуните на стадиона. Това означава, че Сър-а няма да бъде на резервната скамейка и в дербито на 25-ти срещу Ливърпул.