Бесни рефери, ще съдят Алекс Фергюсън!








Рефери на мача Манчестър - Съндърланд отказаха да приемат извинението на сър Алекс към Алан Уайли. Те добавиха че ще се видят с Фергюсън в съда. Шотландския спецеалист се извини вчера, като заяви че съжалява за думите си срещу Уайли по време и след мача срещу Съндърланд завършил 2:2. Съюза на реферите обеща съдебно преследване за сър Алекс. Те са бясни на Фърги, че е поставил под съмнение физическата форма и качествата на съдиите ръководещи не само premiership но и останалите дивизии. Националния секретар на футболния съюз Алан Лейтън,смята че със извинението си Фъргюсън смята да избегне обвиненията и да спаси евентуален съд. Лейтън заяви, че съюза няма да се спре дори ако ФА не им обърне внимание. Този път те са решени че ще търсят справедливост и в гражданския съд, където ще обвинят Фърги в клевета! Алан заяви че ще се конфротира с ФА, ако Фърги се размине, заради поднесеното от него извинението, което всъщност не е прието. Секретаря на футболния съюз вярва, съра трябва да бъде наказан според възгледите и принципите на УЕФА. Той е убеден, че атаката не се отнася единствено за Уайли, а за всички съдии. Уайли замалко да прекрати кариерата си от възмущение след обвинения от страна на Фърги. Програмата "ПроЗоун" доказва, че сър Алекс е в грешка. Тя доказа че само сесдем играча на терена са навъртяли по-голямо разстояние от Уайли.
Повечето съдии от Premiership се страхуват, че ФА ще остави Фърги ненаказан. Те застанаха плътно зад своя колега Уайли. Съдиите обясниха, че това е битка не само срещу мениджъра на червените дяволи, а срещу всеки осмелил се да ги обижда. Те смятат че е хубаво все пак, че Фърги е споменал че не смята Уайли за лош рефер.
Лейтън обясни простичко ситуацията "Фърги се извини и си мисли, че това приключва случая, но това няма да стане".
Реферите искат не само Фърги да бъде глобен, но и да изтърпи същото наказание като Жозе Мауриньо - да не му е позволено да води разговори с отбора преди мача и на почивката.



0 коментара:

Публикуване на коментар