Арсенал - Блекбърн Роувърс





Прогноза 1

На своя "Емирейтс" "топчиите" от Арсенал приемат отбора на Блекбърн. Както всяка година така и сега отбора на Арсенал започна колебливо представянето си в premiership. През седмицата "артилеристите" имаха участие в Шампионска лига срещу отбора на гръцкия Олимпиакос. Арсенал взе своето с доста пестелива игра и краен резултат 2:0. В последния кръг на premiership топчиите успяха да победят в столичното дерби отбора на Фулъм с минималното 0:1. В последните 6 срещи пред своя публика баланса на Арсенал е повече от впечатляващ - 6 победи и голова разлика 18:2. Отбора на Блекбърн успя да направи пълен обрат с човек по малко срещу Астън Вила и победи с 2:1 в последния кръг.
Скитниците заемат 15 позиция и имат баланс от 2 победи, 1 реми и 3 загуби. Въпреки изминалата трудна седмица за отбора на Арсен Венгер и с оглед, че Арсенал винаги през последните 5 сезона е взимал домакинствата си срещу Блекбърн, смятам че крайния изход ще е за отбора на Арсенал.

Прогноза 1 ср.коефициент 1.20

Манчестър Юнайтед - Съндърланд





Прогноза 1

След лошия старт за "червените дяволи" те отново заиграха в познатия ни стил - да мачкат наред. През изминалата седмица Манчестър Юнайтед победиха отбора на Волфсбург с 2:1 в среща от предварителните групи на Шампионската лига. В последния мач на premiership те сразиха като гости отбора на Сток Сити с 0:2, като първото попадение бе на нашия Димитър Бербатов. Манчестър има записани 6 победи и 1 поражение от изиграните 7 мача и заема първо място във Висшата лига на Англия заедно с отбора на Челси. Сър Алекс Фергюсън ясно заяви, че и тази година отбора от Манчестър ще гони единствено и само първа позиция в premiership. Отбора на Съндърланд започна повече от обещаващо тазгодишната си кампания в premiership , като до този момент заемат 8-ма позиция с актив от 12 точки - 4 победи и 3 загуби. Последния кръг "черните котки" победиха с повече от убедителен резултат отбора на Уулвърхямптън с резултат 5:2. Кенуайн Джоунс и Дарън Бент започват постепенно да навлизат във форма и това вещае много проблеми за всеки противник на Съндърланд. Стив Брус досега успява да мотивира момчетата си доста добре но срещу Манчестър Юнайтед дори той осъзнава, че шансовете не са много добри. Труден мач за Юнайтед и Митко Бербатов, но с оглед целите и формата на двата отбора бих заложил на знак 1.

Прогноза 1 ср.коефициент 1.28

Хъл Сити - Уигън






Прогноза 2 & над 2.5/гола

Тигрите от Хъл Сити посрещат на своя Кингстън Къмюникейшънс Стейдиъм отбора на Уигън в 8-ми кръг на premiership. Миналия сезон отбора на Уигън записа две победи с 1:0 като домакин и 0:5 гато гост на Хъл. През настоящия шампионат Латикс - както е известен отбора на Уигън записа 3 победи и 4 загуби и заема 10-та позиция във временното класиране. Последния двубой те записаха победа над лондонския гранд Челси с 3:1, което бе най-голямата изненада на кръга. Латикс навлиза във все по-добра форма и започват да мечтаят отново за европейска изява. Хъл Сити е на другата противоположност като заема предпоследна 19-та позиция със актив от 4 точки след 1 победа, 1 реми, и 5 загуби. Последния кръг те загубиха катастрофално визитата си на "Анфийлд" срещу Ливърпул с 6:1. Изключително слабата защита на тигрите поне до този момент ми дава предпоставка да очаквам, че те ще са един от отборите борещи се да не изпаднат. Определено отбора е изпаднал в "дупка" и ще трябват бързи и адекватни решения от страна на ръководството. Не виждам как играчите на Фил Браун ще успеят да се съвземат от мача с Ливърпул, особенно когато срещу тях е отбора на Уигун който тепърва набира енерция.

Прогноза 2 ( над 2.5/гола) ср.коефициент 2.40(1.65)

Бърнли - Бирмингам





Прогноза Х

Виненочервените от Бърнли посрещат на своя "Търф Мур" "сините" от Бирмингам в 8-ми кръг от premiership. Мениджъра на Бърнли - Стийв Котърил беше доста лаконичен след загубата на неговия отбор като гост на Тотнъм в последния кръг. Тогава "шпорите" смазаха с 5:0 своя опонент. Въпреки загубата настроението в отбора е добро, защото след 7 мача отбора заема престижната 11-та позиция с актив от 9 точки. Основните проблеми на "виненочервените" от Бърнли са в нападение. В изиграните досега мачове те имат едва 5 отбелязани гола срещу 15 получени. Въпреки това отбора на Бърнли се доказва като силно домакински отбор, като 9-те спечелени точки са именно като домакини. Те успяха да победят на своя "Тръф Мур" дори шампионите Манчестър Юнайтед с 1:0. Бирмингамци от своя страна играят доста затворен тип футбол. Досега те имат 7 точки - 2 победи 1 реми и 4 загуби и голова разлика 4:6. Последния кръг те загубиха като домакини срещу Болтън с 1:2, като само късмета им попречи да вземат заслужено равенство. Двата отбора нямат наказани или контузени футболисти и излизат с най-доброто. Вземайки в предвид последните мачове на двата отбора и мотивацията за победа в този мач, смятам че точките ще бъдат поделени.

Прогноза Х ср. коефициент 3.20

Уулвърхямптън - Портсмут





Прогноза 1


В мач от осмия кръг на стадион "Молиню" един срещу друг излизат отборите на Уулвърхямптън и Портсмут. Вълците като всеки новак ще се борят за оцеляване през тазгодишната кампания на premiership. В момента те заемат 16-та позиция с актив от 7 точки, като от изиграните мачове те записаха 2 победи, 1 реми и 4 загуби. Последния кръг те записаха загуба като гост на Съндарланд с 5:2. До 70' минута резултата бе 2:2, но тогава защитата и отбора на вълците рухна и в крайна сметка загубиха мача. Отбора на Портсмут от своя страна записва най-лошия си старт в premiership откакто участва в нея. До този момент Помпи имат 7 загуби от 7 мача и голова разлика 3:13. Неслучайно отбора се смята като главен "претендент" за изпадане тази година. В предвид класирането и липсата на качествен нападател който да бележи, най-вероятно от следващия сезон Помпи ще играят в championship. Според последни слухове играчите на Портсмут не са получили възнагражденията и изглежда отбора изпитва освен всичко друго и финансови затруднения. Този мач е подаръка на букмейкърите за този уикенд!

Прогноза 1 ср.коефициент 2.00

Болтън - Тотнъм





Прогноза 2


Сблъсака между Болтън и Тотнъм винаги е бил труден за прогнозиране. Обикновенно гостите имат проблеми на "Reebok Stadium" , но този път мисля че ще успеят да спечелят. Те заемат 4-та позиция, като имат 5 победи и 2 загуби и са с актив от 15 точки. Миналия кръг Тотнъм спечелиха с 5:0 срещу Бърнли и сега със сигурност ще искат да продължат победния ход. Болтън от своя страна са средняшки отбор, като в момента са на 13-та позиция с актив от 7 точки. Последния кръг те спечелиха гостуването си в Бирмингам срещу едноимения тим. Предвид чудесната форма на Кийн - отличил се с 4 гола последния мач - и факта че гостите нямат контузени играчи, смятам че отбора на Тотнъм ще вземе този мач.

Прогноза 2 ср.коефициент 1.90

Съндърланд - Уулвърхямптън



Прогноза: 1



Стив Брус - новия треньор на Съндърланд успя да привлече доста нови попълнения в отбора, които се сработват доста добре и тима заема 8 позиция със спечелени 9 точки до този момент. Дарън Бент веднага започна да изплаща 15-те милиона паунда, които бяха платени на Тотнъм за него като вече има 5 гола от изиграните 6 мача. Уулвс имат спечелени 7 точки и заемат 16 позиция.Предвид, че Съндърланд са домакински отбор, а и Уулвс са новаци, смятам че една победа на домакините е най логичния изход от срещата.

Прогноза 1 ср.коефициент 1.80